10 Ocak 2008 Perşembe

Verkaç

Verkaç; zaman zaman futboldaki duvar pasıdır. Fakat verkaçta duvar pasından farklı olarak, bir daha almayacak olma durumu var gibi gelir futboldan ayrı düşünüldüğünde.

Futbol çerçevesinde bakılınca; hangisinin daha “bencil futbol” olduğuna belki yazının devamında karar verilebilir, vur kaçla karıştırılmamasına gayret edilerek.

Verkaça dönelim... Verkaç; elinizdeki kıymetli bir şeyi başka birine daha faydalı olacak bir zamanda vermesi için emanet etmektir. Emanet vakitlice alınamazsa, istendiği gibi alınamazsa can sıkıcıdır. Risklidir. Güvene ihtiyaç duyar. Güvenilmeyen biriyle verkaç yapılamaz, cesur olmayan biri verkaç yapamaz. O halde, verkaç için bir güvenilir ve bir de cesura ihtiyaç vardır. Bir güvenilir bir cesur daha en aşağı bir verkaçkulaç eder. (Altını çizdi Word ağa, uydurmayacaksam niye yazayım?). Verkaçkulaç; bir ilişki birimidir. İki kişiyle hesaplanır. Bir ilişkide, bir güvenilmez-bir cesur ya da bir güvenilir-bir korkak olması durumlarında, o ilişki bir kulaç ileri gidemez. Kulaç burada bir metaforik uzunluk birimidir.

Aşk, verkaçı gereksinmez, ve güvenilirliği de..Ve ama cesareti gereksinir. Ki aşk böyle kavramların inceleneceği bir laboratuar ortamı değildir. Steril de değildir. Can da sıkar. Hiçbir hali normal şartlar altında değildir her şeyden önce. Uzatmayayım, konuyu dağıtmayayım.


(Çok severek ama gecikerek yazılmış sipariş üzerine bir yazıdır; ayy deyip, bir ay için bab-ı esrar'daki gibi, oturulmuş ve yazılmıştır...)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ayyy ya...
normal şartlar altında yaşanan hiç bir aşk yotur bile demişsin.

Adsız dedi ki...

Zor be hocam çok zorr.. :)

Adsız dedi ki...

Sayın yazar ayıp oluyo, 2008 performansınız düşük,gececilere bi şeyler bırakmalı dimi ama..
otur evladım 1 :)

İlkim dedi ki...

buna kimbilir kim yazdı buraya? :) 2008'de beklemiş. 2009'da vazgeçmiş... Olsun! Döndüm!